Tek ste došli s posla i umorni ste od napornog dana. Sve što želite su kauč, čaša vina te sat, dva ili pet odmora. Zadnje što vam treba je smišljanje recepata, sati provedeni u kuhinji i dugotrajno čišćenje kuhinje. Tu uskačemo mi! Bima ima rješenje uz koje ćete u kratkom vremenu pripremiti kompletan obrok i zatim moći bezbrižno uživati u ostatku dana. Nećemo naručivati iz McDonaldsa, ne brinite. Jednostavne recepte pronađite niže i uživajte u hrani uz minimalan trud. Svaki tjedan dodajemo nove recepte pa ćete uvijek imati novi as u rukavu.
Carbonara Original Recept
Talijanska kuhinja jedna je od najpopularnijih na svijetu. Vjerujemo da nema osobe koja barem jednom nije probala ovo poznato jelo. Vole ga svi, od najmlađih do najstarijih a njihova priprema je uglavnom jednostavna i brza. Nazivi tjestenina alla carbonara i špageti alla carbonara zabilježeni suprvi put nakon Drugog svjetskog rata.
Ime Carbonara nastalo je 1950. godine, kada je u talijanskim novinama La Stampa opisano jelo koje su američki časnici tražili nakon savezničkog oslobođenja Rima.
Sastojci za jednu osobu:
- oko 100 g spaghetta
- komadić (2-3 cm) pancete ili slanine (orginalan recept preporuča guanciale)
- 1 žlica maslinova ulja
- 2 jaja
- 1/3 šalice naribanog parmezana (preporučamo Parmigiano Reggiano - Pecorino)
- sol, papar
1. Špagete skuhajte al dente u blago posoljenoj vodi
Za vrijeme kuhanja špageta pripremite umak. Jaje i naribani parmezan dobro promiješajte. Ubacite 2 žlice vode u kojoj se kuha tjestenina.
2. Slaninu narežite na kockice i prepržite. Možete dodati žlicu maslinovog ulja ako slanina nije dovoljno masna. Pustite slaninu i tavu da malo odmore. Tava ne smije biti vrela kad se dodaje umak jer ćete ispeći umak u trajbana jaja sa sirom.
3. Spaghette prebacite na tavu hvataljkama.. Vodu u kojoj ste ih kuhali nemojte još bacit, trebat ćete je kasnije. Špagete nemojte isprati kako bi se kasnije umak na njih ljepše primio.
4. Prije stavljanja umaka na tavu u kojoj su slanina i špageti dodajte 2-3 žlice vode u kojoj se kuhala tjestenina.
Maknite tavu s vatre kako se jaja ne bi prekuhala kad ih dodate. (umak)
5. Sve skupa prelijte umakom i mješajte konstantno par minuta, dok se umak ne zgusne. Tijekom miješanja možete dodati vode po potrebi, kako bi umak dobio kremastu teksturu.
Savjeti i Trikovi: Spaghetti Carbonara
Koristite pravu pancetu: Za najbolje rezultate, potrudite se pronaći kvalitetnu pancetu s bogatim okusom.
Kombinirajte sastojke izvan vatre: Kad dodajete jaja i parmezan, maknite tavu s vatre kako bi se umak zgusnuo bez opasnosti od prekuhavanja.
I eto nas na kraju našeg kulinarskog putovanja kroz pripremu originalnog Carbonara recepta.
Slijedeći ove korake i savjete, možete stvoriti jelo koje će oduševiti vaše čulo okusa i osvojiti srca vaših gostiju. Ne zaboravite, najvažniji sastojak je ljubav prema kuhanju i želja za istraživanjem okusa.
Sada kada znate tajnu Carbonara jela, spremni ste započeti svoje kulinarske podvige!
Odmah poslužite te začinite po potrebi. Dobar tek!
Za serviranje preporučamo da pregledate specijalizirane tanjure za tjesteninu.
Dajte svojoj Carbonari zasluženi VIP tretman na tanjuru koji je tako elegantan da će i sami špageti biti ljubomorni!
Kliknite ovdje TANJURI i pronađete savršeni tanjur koji će vaše jelo dignuti na kulinarski catwalk - jer svaka tjestenina zaslužuje hodati po crvenom tepihu!