Donosimo vam ideje za nedjeljni ručak!
Juha
Vjerujemo kako je juha nedjeljom nezaobilazna kod većine nas. Pripremiti se može od većine sastojaka - mesa, ribe, povrća, kostiju... Kod juhe najbitniji su omjer začina i ostalih sastojaka. Ako radite bistru juhu od mesa i povrća obavezno obratite pažnju na kuhanje - povrću treba puno manje vremena i dodaje se kasnije, dok za krem juhu nije problem ukoliko vam se povrće lagano prekuha. U krem juhe često se dodaje vrhnje za kuhanje ili kiselo vrhnje.
Naša preporuka za serviranje su svevremenski Luminarc setovi tanjura svih boja i oblika. Ovdje pronađite svoj omiljeni set.
Bistra ili gusta? Koja je Vaš odabir?
Ideje za nedjeljni ručak #1
Piletina u umaku ( Toskana )
Pileći ručak koji je dovoljno jednostavan za sredinu tjedna kad imate manjak vremena ali dovoljno elegantan za društvo nedjeljom. Fina pileća prsa bez kostiju i kože koja su izvana hrskava, a iznutra nježna i sočna u kremastom umaku Ovo jelo je savršeno kada želite napraviti nešto ukusno, a nemate puno vremena. Okusi se tako dobro slažu da će vam se svidjeti okus češnjaka, parmezana, špinata i sušenih rajčica. S kremastim umakom, penne tjesteninom i piletinom ova toskanska tjestenina postat će omiljena obitelj.
Piletinu možete servirati na Carine plitkom crnom tanjuru kako bi dobili kontrast između bijelog umaka i crnog tanjura. Ukrasiti možete svježim povrćem kako bi podigli jelo na višu razinu.
Ideje za nedjeljni ručak #2
Pečena janjetina
Sporo pečena janjeća lopatica bit će najsočnije, najnevjerojatnije janjeće pečenje koje ste ikada jeli! Ovo meso koje se sviđa mnogima u pećnici se polako peče do savršenstva, ukusno je, mekano i doslovno se topi u ustima. S ružmarinom i češnjakom nadjenutim u rezove ovom janjećem pečenju daje najnevjerojatniji okus i dodaje suptilan miris janjećem umaku.
Janjeća lopatica ima više okusa i lakše se kuha od janjećeg buta. Gotovo siguran, minimalan napor i nevjerojatno meso koje je toliko mekano da vam neće trebati nož da ovo režete! Poslužite uz mladi pečeni krumpir i zelenu salatu. Ova pečena janjetina može se također napraviti kao jelo u jednom loncu. tj. možete ga peći zajedno s krumpirom i povrćem u istoj tavi.
Pečenje servirajte na velikom plitkom tanjuru zajedno s mladim krumpirom i malo salate. Preporuke: veći tanjur bolji efekt .
Ideje za nedjeljni ručak #3
Riba iz pećnice
Priprema ribe u pećnici je jednostavan relativno brz način a dodatna prednost je što možemo peći same ili u kombinaciji s povrćem. Riba je postala neizostavan dio jelovnika jer pridonosi normalizaciji rada štitnjače i pozitivno djeluje na kardiovaskularni sustav. Najjednostavniji način da riba iz pećnice zadrži svoju sočnost i slatkoću je pečenje u foliji. Pečenjem u komadu riba zadržava sve svoje okuse, koji će vjerujte biti božanstveni. Ribu servirajte na velikom tanjuru zajedno s odabranim prilogom. Pečenu ribu po želji možete preliti mješavinom maslinovog ulja, češnjaka i peršina za još intenzivniji "morski okus" .
Idealni tanjuri za serviranje ribe su veliki ovalni. Također preporuka uz ribu je kuhani krumpir s blitvom i začinima. Dobar tek :)
Ideje za nedjeljni ručak #4
Lazanje
Svatko voli dobre lazanje, zar ne? Klasične jednostavne mesne lazanje vrhunska su talijanska hrana sa slojevima nježnih lazanja, mesnatog umaka od rajčice, nadjeva od sira i topljenog sira na vrhu. Jedna od mojih omiljenih ideja za nedjeljni ručak. Domaće lazanje mogu imati nekoliko koraka ali svaki je korak lagan – i uvjeravamo vas da je vrijedan vremena. Bogato, neuredno remek-djelo. Sočne kremaste i s puunoo zapečenog sira, tope se u ustima.
Lazanje servirajte na jednom od Luminarc jednobojnih tanjura. Svakako ih ukrasite svježim zelenim začinom kako bi jelo dobilo woow efekt.
Za sve zaposlene donosimo vam ideje za brzi nedjeljni ručak
U savršenom svijetu svi bismo imali vremena pripremati domaća zdrava jela svaki dan u tjednu. Ali hej, ovo nije savršen svijet a slobodnog vremena imamo sve manje. Ponekad imamo osjećaj da je dan prekratak ili nemamo volje i energije za kuhanje. Kuhanje bi nam svima trebao biti prioritet i dio svakodnevice. Čak i ukoliko cijeli dan radite - jesti morate.
Između rada, brige o svojoj obitelji, brige o starijoj odrasloj osobi i ostalih svakodnevnih aktivnosti, stavljanje zdravog obroka na stol vjerojatno je zadnja stvar o kojoj razmišljate. Mnogi od nas pribjegavaju brzoj hrani, naručuju hranu za van ili se oslanjaju na pripremljenu i prerađenu hranu kako bi prehranili sebe i one koji ovise o nama.
Ideje za brzi nedjeljni ručak#1
Mac and Cheese ( makaroni sa sirom)
Brz i jednostavan recept. Kremasti makaroni sa sirom ukusan je i ugodan 20-minutni obrok u jednom loncu s tri vrste sira. Tradicionalni makaroni sa sirom je lonac zapečen u pećnici, međutim može se pripremiti u tavi za umake na vrhu štednjaka. Sir se često prvo dodaje u bešamel umak koji se zatim dodaje tjestenini. Obožavaju ga djeca i odrasli.
Da bi jelo izgledalo odlično kakvog je i okusa, servirajte ga u našem tanjuru za tjesteninu.
Ideje za brzi nedjeljni ručak#2
Mesne okruglice (Ćufte)
Brze i jednostavne domaće mesne okruglice su sočne, aromatične i ukusne. Začinjene su začinskim biljem, češnjakom i parmezanom, pržene na maslinovom ulju i pirjane u bogatom i ukusnom umaku od rajčice. Najbolji dio? Ove mesne okruglice možete napraviti za samo 30 minuta, što ih čini savršenim. Poslužite ih same, preko tjestenine ili u sendviču s mesnim okruglicama. Osim toga, možete napraviti veću količinu i zamrznuti za još brži obrok u lijenom danu.
Za posluživanje odaberite jedan od Luminarc setova tanjura.
Ideje za brzi nedjeljni ručak#3
Kremasti škampi
Kremasti škampi prepuni sušenih rajčica, špinata i češnjaka kremasti su, bogati i ukusni. Pečeni škampi plivaju u gustom i ukusnom kremastom umaku od maslaca. Napravljeni u samo 15 minuta kremasti škampi donose vau-faktor na stol bez vremena i energije. Poslužite ovaj ugodan obrok s hrskavim kruhom za umakanje ili preko tjestenine, pire krumpira ili riže.
Škampe možete servirati u tanjuru za tjesteninu ili bilo koji od pojedinačnih tanjura.
Nikako ne zaboravite na dekoracije i detalje oko serviranja. Izgled tanjura vrlo je bitna stavka svakog jela.
Predlažemo vam neke od tanjura na koje možete servirati svoja remek djela.